Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Twilight története 1-4

2010.01.09

Twilight:Kép

 

           New Moon:Kép

 

 

 

 

 

 

 

Eclipse:Kép

 

Breaking Dawn:Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

                                    Twilight:

Bella(Kristen Stewart) az apjához költözik Washington kis városába, Forksba.Az apja a helyi rendőrfőnök.Bellát mindenki szívesen fogadja,kivéve egy olyan család van akik nem vesznek tudomást az érkezéséről:Cullen-ék.Bellának feltűnik, hogy Edward Cullen kerüli első közös órájuk óta.Észreveszi,hogy van valami közös  titkuk,amit a La Push parton a gyermekkori barátjától tud meg Jacob Black-től,miszerint a legenda úgy szól,hogy Cullenék vámpírok.Bella nyomozni kezd és Edward nem bírja tovább a titkolózást.Nem riasztja vissza hogy Edward vámpír, de azt is közli vele hogy ők csak állati vérrel táplálkoznak.Edward egyre több éjszakát tölt Bellánál az apja tudta nélkül.Kialakul köztük egy vonzalom.Edward elviszi Bellát hogy bemutatsa a  családjának, de egy baseball meccsen összefutnak egy idegen társasággal,akik viszont emberi vérrel táplálkoznak.Az egyik tag, James megérzi Bella ínycsiklandó szagát és meg akarja ölni.Megkezdődik Bella megmenekítése és üldözése.Egy régi balettstúdióba viszont látják egymást James-szel ahol igazából régen balettozott Bella.James megharapja Bellát, de Edward megállítja a mérget mert külömben átváltozott volna.Bella azt akarja hogy átváltoztassák mert ő szerint csak így tud Edward-dal együtt élni.Vajon sikerül?

                                   New Moon:

Végre elérkezik Bella 18. szülinapja.De Bella ennek nem örül hiszen már is egy évvel idősebb Edward-nál.De ez még semmi , az Alice által szerzett bulija sem sült el túl jól.Egy meggondolatlan mozdulat,Bella megvágja az ujját, és Jasper majdnem megharapja!Szerencsére megtudják állítani.Nem történik katasztrófa, de ahhoz mégis elég hogy Edward elhagyja Bellát.Bella mejdnem beleőrül a veszteségbe.Barátaival nem törődik, mindig fájdalmat és ürességet érez ezért minden őrültségre képes.De később Jacob-bal barátkozik és igazi barátra lel.Váratlan fordulat történik, Jacob elkezdi hanyagolni Bellát.Ezért kezd vissza esni Bella, depressziójába.Rájön hogy Jacob miért viselkedik ilyen furcsán.Kiderül, hogy csatlakozott Sam Uley bandájához, akiket azelőtt nem szeretett.Bella rájön hogy Jacob vérfarkas.Egyik nap Bella és Jacob elhatározzák hogy elmennek sziklát ugrani a La Push parton.De Jacob nem megy el ezért Bella egyedül ugrik.Vihar közeledik ezért Bella majdnem bele fullad a vízbe.De szerencsére Jacob megmenti.Alice látomásában látja hogy Bella leugrik a szikláról és azt hiszi, hogy öngyilkos lesz ezért utána siet.Megbeszélik a történetet de újabb tragédia közeledik:Edward, Bella halála hallatán elmegy Olaszországba a Volturi-hoz, hogy megöljék, mert ő már Bella nélkül nem tud élni.Alice-ék elmennek a Volturi-hoz és sikeresen megmentik Edward-ot.Edward megigéri Bellának hogy soha többé nem hagyja el.

                                 Eclipse:

Edward visszatérése után kezd minden visszaállni a normális kerékvágásba, igaz Edward csak meghatározott időben látogathatja Bellát-mondjuk ez nem okoz gondot, hiszen Edward az ablakon át szinte úgyis minden éjjel belopózik Bella hálószobájába. Már mindenki lázasan készülődik az év végi vizsgákra és a bálra is-ami Bella átváltoztatásának időpontjával esik egybe. Jacob viszont igyekszik nem találkozni Bellával, megint kezdenek eltávolodni egymástól. Edward-al Bella még Floridába is elmegy, Renée-hez. (Ez volt Bella egyik elfeledett szülinapi ajándéka.) De újabb bonyodalom következik, újszülött vámpírok gyilkolásznak Seattle környékén, Bella szobájában is járt egy ismeretlen vámpír, ráadásul még Victoria is feltűnik. Bellát Alice "elrabolja" (amíg Edward vadászik) és egy pizsipartit tartanak, de persze ez csak azért kell, hogy Bella biztonságban legyen Edward távollétében. E buli alatt járt valaki Bella szobájában, és még Bella egy-két személyes holmiját is ellopta-amin rajta van az illata (pl. a párnáját, és a ruháit) Közben a halottak száma csak egyre nő és nő, és már a vérfarkas falka is vadászik a tettesekre. A pizsiparti alatt többek között Rosalie élettörténetét is megismerhetjük. Később szerencsére Bella és Jacob újra kezdenek régi jó barátok lenni, Bella meg is ismeri az egész quileute törzs történetét. Alice pedig megegyezik Bellával, hogy szervezhet neki egy év végi bulit-hiszen az ember csak egyszer végzős! Aztán Edward később hivatalosan is megkéri Bella kezét, aki igent mond! Elérkezik a buli napja, minden jól halad, ráadásul a vámpírok és vérfarkason szövetséget kötnek, hogy együtt győzhessék le az újszülött vámpírokat Victoriával együtt. Kidolgozzák a harc tervét, amiben első helyen áll Bella biztonságos és jó messzire való elrejtése. Bella csak akkor megy bele, ha Edward is vele megy, így kénytelenek lesznek egyel kevesebben harcolni. Jacob is ott van velük egy darabig a hegyekben (ez a rejtekhely) és Bella ráébred, hogy egyszerre két emberbe szerelmes: Edwardba és Jacobba is! (De Edwardot jobban szereti.) A harc jól végződik, Edward megöli Victoriát, a többiek pedig együtt végeznek az újszülöttekkel. (Még a Volturi is közbeavatkozik!) Jacob megsérül, de szerencsére nem komoly. Bella meglátogatja, és elmondja neki, hogy választott-(bármenyire is fáj mindkettőjüknek) Edwardot. Mikor Jacob azt is megtudja, hogy Bella és Edward összeházasodnak, és Bella is vámpír lesz, elmegy. Terve az, hogy vérfarkasként kóborol, teljesen maga mögött hagyva Jacob Black-et. Bella és Edward pedig megegyeznek, hogy Bella majd hozzámegy feleségül Edwardhoz, aki majd átváltoztatja, de Bellának van egy kikötése: amikor még ember, szeretkezzenek. Edward belemegy, de csak majd az esküvő után lehet róla szó. (A nászéjszakán!)

                                         Breaking dawn:

A negyedik és utolsó részben, Bella és Edward Mr. és Mrs. Cullen és ebben a részben már gyermekük is születik. A könyv az esküvő és a nászút részletezésével kezdődik, majd jön a terhesség, ami nem is olyan könnyen zajlik, mint gondolnánk. A könyvben sok fejezeten keresztül Jacob Black, azaz Bella legjobb vérfarkas barátja szemszögéből olvashatjuk mi történik a Cullen-ekkel. Edward és Bella gyermeke a vérfarkasok szerint fenyegetést jelent rájuk és Forks-ra is. De nemcsak ők, Edward is bármit megtenne, ha Bellát rá tudná venni az abortuszra, hiszen a gyermek megölheti főhősnőnket. Bellát annyira megviseli az egy hónapig tartó terhesség és a szülés, hogy Edward-nak nincs más választása, megharapja Bellát. És aki mindez alatt végig Bellával volt az Rosalie, aki mindig is szeretett volna egy gyereket. A harmadik részben ismét Bella szemszögéből olvashatjuk, hogy nagyon élvezi a vámpírlétet. De ez nem tart sokáig, feltűnik a színen ugyanis a Volturi család, akik szintén a Renesmét, Bella kislányát akarják, hiszen úgy hiszik a gyermek halhatatlan. Cullenék összehívják a világ vámpírjait, köztük a 150 éves Nahuel-t is, aki szintén vámpír és ember keresztezéséből született, akárcsak Renesmee. A Volturi rájön, hogy nincs mitől tartania és főhőseink ismét boldogan élhetnek amíg... ?! amíg élnek.

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

liiluu1497@gmail.com

(Kristeen., 2011.11.17 09:14)

Isteni..:)ä3

csak így továbbb

(Jenny, 2010.11.04 12:03)

gratullllll csak így tovább sztem jó lenne ha csinálnál egy 6 részt és fejezetenkébt fölraknád a oldidra biztos h ajánlanám mindenkinek!!! Én is írtam az a címe h hullócsillag keress rá a googlén nekem ez vitte fel a honlapnézettséget. :D

jzghj

(hth, 2010.06.15 10:28)

tök jó